Είμαστε πολλ@! Κάνουμε θόρυβο! Ο κόσμος θα μας ακούσει

Ιούλιος του 2017: η σύνοδος κορυφής των G20 στο Αμβούργο. Με τους 20 πιο ισχυρούς ηγέτες του κόσμου, σε έναν κόσμο σε βαθιά κρίση και αναταραχή, τα παγκόσμια μέσα θα είναι παρόντα. Αλλά δεν είναι μόνο οι ισχυροί και δυνατοί εκεί. Θα σιγουρευτούμε ότι οι φωνές των πολλών διαφορετικών αγώνων σε όλον τον κόσμο θα είναι επίσης “στον αέρα”: οι φωνές ενάντια στις κοινωνικές ανισότητες, τη λιτότητα και την εκμετάλλευση, οι φωνές ενάντια στον πόλεμο και τις ανθρωπογενείς οικολογικές καταστροφές, οι φωνές μας για αλληλεγγύη, για άλλες επιλογές και οράματα. Ξέρουμε ότι μπορούμε να το καταφέρουμε όταν φωνάζουμε δυνατά και καθαρά. Το απέδειξαν το Σιάτλ το 1999, οι παγκόσμιες πορείες κατά του πολέμου του Κόλπου, οι πλατείες της Μαδρίτης, του Ιστανμπούλ, της Νέας Υόρκης και του Λάγος, Blockupy 2015 στη Φρανκφούρτη και οι παγκόσμιες πορείες των Γυναικών.


Οι
G20 θα προσπαθήσουν να τετραγωνίσουν τον κύκλο και να προστατέψουν το παγκοσμιο­ποιημένο σύστημα κυριαρχίας από την αυτοκαταστροφή του. Θα προσπαθήσουν επίσης να αναδιατάξουν ολόκληρο τον κόσμο προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα των πλουσίων και ισχυρών. Γι ‘αυτό εμείς, η ζωντανή αντίσταση σε όλη την πολυμορφία της, θα είμαστε στο Αμβούργο.

Ας ορίσουν εκείνοι τα παγκόσμια θέματα τους – εμείς θα βάλουμε τα δικά μας. Ας συζητήσουν εκείνοι την καπιταλιστική ανάπτυξή τους ­­­– θα φωνάξουμε με όλη μας της δύναμη ενάντια στην εκμετάλλευση της εργασίας και ενάντια στην καταστροφή της φύσης στο όνομα του κέρδους, για ίσα δικαιώματα και την ισότητα των φύλων. Ας μιλήσουν εκείνοι για την δική τους «κρίση της μετανάστευσής” – εμείς θα μιλήσουμε για ανοιχτά σύνορα και ενάντια στο ρατσισμού· θα αναφερθούμε στη συστηματική παραγωγή της φτώχειας και του πολέμου που αναγκάζει εκατομμύρια ανθρώπους να μετακινηθούν. Ας συζητήσουν εκείνοι για συμφωνίες ελεύθερου εμπορίου – εμείς θα μιλήσουμε ανοιχτά για διαφάνεια, για πολιτική, πολιτιστική και διατροφική κυριαρχία και ενάντια στις (μετα-)ιμπεριαλιστικές πρακτικές απέναντι στον Παγκόσμιο Νότο. Ας μιλήσουν εκείνοι για τον «πόλεμο κατά της τρομοκρατίας» και τη «σύγκρουση των πολιτισμών» – εμείς θα βροντοφωνάξουμε για την ειρήνη, ενάντια στους πολεμοκάπηλους και τα βασανιστήρια τους, ενάντια στην παραγωγή του φόβου και της ισλαμοφοβίας. Οι προσπάθειές τους να μας διαιρέσουν και να κυβερνούν για πάντα θα αντιμετωπιστούν από τη δημιουργική διαμαρτυρία και την ισχυρή αντίστασή μας.


Κανείς και καμία από εμάς δεν πιστεύει ότι ο κόσμος είναι εύκολο να εξηγηθεί. Ωστόσο, είμαστε αποφασισμέν@ να αντισταθούμε σε όλους εκείνους τους πολιτικούς που δήθεν γνωρίζουν καλύτερα τι είναι καλό για τις χώρες τους και για τον κόσμο. Αυτά τα νέα πολιτικά πρόσωπα υποτίθεται πως αντιμετωπίζουν το κοινωνικό ζήτημα, τις κοινωνικές επιπτώσεις της νεοφιλελεύθερης τάξης πραγμάτων που ζούμε εδώ και δεκαετίες. Εμείς όμως γνωρίζουμε ότι με τις προσπάθειές τους να μας κρατούν διαιρεμέν@, μας ωθούν σε αντιπαλότητα και μίσος ενάντια στους αδελφούς και στις αδελφές μας στην άλλη πλευρά των συνόρων και τελικά στους βρώμικους τους πολέμους. Γνωρίζουμε τα σχέδιά τους και δεν θα το αφήσουμε να συμβεί. Εμείς δεν θα πέσουμε στην παγίδα τους που είναι να στραφούμε ενάντια στους πιο αδύναμους του κόσμου μας, τρέφοντας την ψεύτικη ελπίδα ότι αυτό θα αλλάξει τη μιζέρια της καθημερινής μας ζωής.


Ενάντια στην αντιπαλότητα τους, εμείς στεκόμαστε αλληλέγγυ@. Απέναντι στην εκμετάλλευση και την απαλλοτρίωση, ακόμη και του αέρα που αναπνέουμε, βάζουμε τη συνεργασία ελεύθερων ατόμων και την ελεύθερη χρήση των κοινών. Ενάντια στους πολέμους τους επιλέγουμε την αδελφοσύνη, την ελευθερία και την ισότητα.


Βλέπουμε τις διαμαρτυρίες κατά των
G20 ως μια ευκαιρία να στείλουμε στον κόσμο ένα ισχυρό μήνυμα ότι είμαστε οι πολλ@ που πιστεύουμε σε παγκόσμιες εναλλακτικές. Πιστεύουμε σε εναλλακτικές λύσεις έξω από και ενάντια στη νεοφιλελεύθερη παγκοσμιο­ποίηση, τον εθνικισμό και τον αυταρχισμό. Εμείς πιστεύουμε στην παγκοσμιοποίηση της δικαιοσύνης και Rights4All και απορρίπτουμε όλες τις εθνικιστικές και ξενοφοβικές “λύσεις”, οι οποίες είναι οι δικές τους λύσεις ενάντια στο όραμά μας για έναν δίκαιο κόσμο, έναν κόσμο ενωμένο στην αλληλεγγύη.


Η αντι-σύνοδος, το
camp, η διεθνείς πορεία με δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους στην πόλη του Αμβούργου και οι μαζικές δράσεις πολιτικής ανυπακοής θα μας δώσουν την ευκαιρία να συναντηθούμε, να συζητήσουμε και να μοιραστούμε τα οράματα, τις ιδέες και τις πρακτικές της αντίστασής μας, για έναν κόσμο της ελευθερίας, της ισότητας, της αλληλεγγύης.


Allons enfants! Το 2017 η Βαστίλη βρίσκεται στο Αμβούργο!

Η “Compact Week” της παγκόσμιας αλληλεγγύης ενάντια στους G20 θα μας δώσει πολλές ευκαιρίες για να εκφράσουμε έναν άλλο κόσμο και την πεποίθησή μας ότι είναι εφικτός.


Στη «Διάσκεψη Κορυφής της Παγκόσμιας Αλληλεγγύης” (5 και 6 Ιουλίου) ή στο ανοικτό
camp (από 2 έως 8 Ιουλίου), στις δράσεις της μαζικής πολιτικής ανυπακοής την ημέρα της επίσημης συνόδου κορυφής (7 Ιουλίου) ή στην μαζική, ζωντανή και πολύχρωμη διαδήλωση στο κέντρο της πόλης (8 Ιουλίου) θα οργανωθούμε και θα γιορτάσουμε, θα γεμίσουμε τις πλατείες και τους δρόμους του Αμβούργου, θα συζητήσουμε και θα φωνάξουμε!


Ας κάνουμε τη σύνοδο κορυφής των
G20 μια πραγματική αντι-σύνοδο των πολλών, των ανυπάκουων του κόσμου.


Ελάτε και βρείτε μας στη διεθνή προπαρασκευαστική συνάντηση στο Αμβούργο στις 7 Απρι­λίου, ελάτε σε επαφή μαζί μας μέσω
email.


Θα σας δούμε όλ@ς στο Αμβούργο!


Διεθνής Ομάδα Εργασίας NOG20


Διεθνής προπαρασκευαστική συνάντηση:
Website: g20-protest.info
email επικοινωνίας: international [at] g20-2017.org